FAQ: Veel gestelde vragen

1.

Kom ik altijd terug uit hypnose?

Er is nog nooit iemand in hypnose gebleven.

2.

Hoe voelt hypnose?

Tijdens een hypnosesessie zult u op elk moment alles kunnen horen en voelen. U bent niet letterlijk in slaap, u bevindt zich wel in een heel aangename en uiterst ontspannen staat waarbij de ogen meestal gesloten zijn.

3.

Werkt ‘school voor hypnose’ met een ethische code?

Alle gegeven informatie in het kader van de consultatie blijft strikt vertrouwelijk tussen hypnotherapeut en cliënt en valt onder het beroepsgeheim. Het uitgangspunt is dat het welzijn en de vrije keuze van de cliënt altijd worden gerespecteerd.

4.

Worden behandelingen met hypnose gedekt door de ziektekostenverzekering?

Hypnose / hypnotherapie wordt tot op heden niet door de verzekering terugbetaald.

5.

Kan hypnose op iedereen worden toegepast?

Hoewel nagenoeg iedereen te hypnotiseren is, mogen we niet iedereen hypnotiseren. Er wordt geen hypnose toegepast bij: kinderen jonger dan 5 jaar, zij beschikken nog over te weinig concentratievermogen, mensen met een mentale beperking, paranoïde mensen, waardoor het niet mogelijk is om een goede vertrouwensband op te bouwen met de patiënt.

6.

Wat is dan een hypnotische toestand?

Een hypnotische toestand is geen slaaptoestand, de cliënt verliest ook niet alle bewustzijn van de omgeving. Het ís een toestand van diepe, geconcentreerde ontspanning en heeft raakvlakken met meditatie en yoga. In tegenstelling tot de populaire opvatting van hypnose, waarbij de gehypnotiseerde een willoos slachtoffer is dat alle opdrachten van de hypnotiseur als een robot uitvoert, is de cliënt tijdens een moderne hypnotherapie actief en geconcentreerd aan het werk.

7.

Wat doet de hypnotherapeut?

De therapeut maakt gebruik van natuurlijke vaardigheden van de cliënt: zich concentreren, zich ontspannen, positieve gedachten oproepen en vasthouden, en het zelf vinden van oplossingen voor problemen. Uitgangspunt is dat hypnose toegang geeft tot het onbewuste en dat de cliënt de eigen hulpbronnen die onbewust aanwezig zijn, tijdens hypnose oproept en optimaal kan activeren.

8.

Hoe verloopt een standaardafspraak?

Er wordt altijd gestart met een intakegesprek waarbij het probleem grondig wordt besproken. Vervolgens wordt er uitgelegd hoe de sessie zal verlopen en wat er verwacht wordt van de cliënt.

Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk stoorzenders op voorhand worden uitgeschakeld (bv. telefoon uitschakelen) om de concentratie tijdens de sessie niet te verstoren. Na de sessie volgt er nog een kort gesprek en wordt er indien nodig een vervolgafspraak gemaakt.

9.

Moet ik diep in hypnose kunnen gaan?

De meeste klachten kunnen opgelost worden wanneer de patiënt zich reeds in een lichte hypnosetoestand bevindt en wanneer het onderbewustzijn ook openstaat voor de gewenste verandering.




10.

Kan ik in hypnose iets doen wat ik niet wil?

Dat is één van de meest voorkomende misverstanden over hypnose. Niemand zal iets doen wat in strijd is met zijn of haar eigen morele of ethische overtuiging.

SOME OF OUR CLIENTS

Contacteer mij

Hoofdkantoor

School voor hypnose
Gistel
Mobile : + 0497 38 96 64
Email
info@schoolvoorhypnose.be
We're on social networks